Jullov och inga känslor

Den 23:e december och jag står stilla..
Vart är egentligen allt min julstress? Jag har haft så mycket i skolan de sista veckorna så jag har studerat så jag hållt på att tuppa av. Fast ändå har den bästa tiden varit när jag varit i skolan, har känts som att det funnits något där som inte finns hemma. Liv.
Igår fick jag jullov, det känns faktiskt inge bra. Jag ska göra mitt bästa för att få ett roligt lov men är det så himla lätt? Jag fick inte ens säga hejdå till dom jag ville igår, dom var inte ens där. Oh!
 
Nu ska jag snart iväg till stan och handla julklappar i sista sekund med min bror, men det kommer nog gå bra. Eftersom vi ska ha en enkel och liten julafton imorgon med några få personer, några få underbara personer.
Undra hur den här julen blir..
Kategori:

Morfar

Min kära morfar fyllde 75 år igår och jag är lika rädd varje gång att han snart ska gå bort.
Det var en mycket rolig kväll, party with the old people.

Kategori:

Ljust

Jag har märkt att ljuset alltid dyker upp då allting är som mörkast, och det kan vara värt att man varit i mörkret en tid, för när ljuset väl kommer så blir det  något extra.

Idag åkte jag till skolan, skulle ha extra matte med Oscar. Jag hade glömt bort vilken tid det var föreläsning, en gammal gubbe som var en av dom överlevande från förintelsen som skulle ha föreläsning. Men jag missade nog det bästa, fast jag hann vara med på de sista 20 minutrarna och jag är överlycklig för att jag fick vara med en stund och lyssna på honom. Att höra hans historia var intressant, att få höra det av någon som har varit utsatt för allt elände Hitler hittade på var inte alls samma sak som att höra det från en historialärare som knappt visste vad dom pratade om, sitta tyst och verkligen lyssna.
Jag gillade honom verkligen, ett sånt varmt hjärta och så mysigt skratt.

Kategori: