Flytt

Vi ska flytta. Vad jag har längtat. :) Och vi flyttar till Norrtälje, mest för lilla frökens skull men också för att vi tror att vi kommer trivas där. Ska bli sjukt spännande och hoppas att det kommer kännas lika bra då som nu. Lägenheten är en 3a och ligger högst upp på våning 6 men en stor terras! Så nu har vi mycket att göra, sälja lägenhet och planerar en massa. Jag kommer bara se det roliga i det här. :)

Botkyrka nr 1


Pic: Tagen av mig den 2:a augusti 2009

Första långa promenaden i Botkyrka, bara tre dagar efter att vi flyttade hit. Vilket härlig känsla det var. Det var sommar, första egna lägenheten och jag hade världens bästa pojkvän och hund med mig! Jag vill ha sommar nu. NU. Jag är less på vinter, kyla och snö. Jag är trött på Botkyrka bara för att det är vinter. Ruttet.

Fototävling

Jag är med i en fototävling på Blomsterlandet.se! Första gången jag är med i en fototävling trots att jag är så förtjust i att fotografera. Men det har väl inte kommit några tävlingar som jag kanske har tyckt varit så roliga att vara med i, vem vet. Men jag tycker om att fota blommor/natur, djur och människor så den här tävlingen passade ju mig. Och självklart är jag med för att vinna så jag hoppas att ni alla som kikar in här är gulliga nog att gå in och rösta på min bild. Snälla, snälla! :)

Den här bilden tävlar jag med!
Klicka här för att komma till min bild på Blomsterlandet.se!

För att rösta måste man vara medlem på Blomsterlandet.se och då kan man ju själv delta i tävlingen. Man har 3 röster man kan rösta med och självklart så är det så att den bild som får flest röster vinner. För att kunna vinna måste man ha avlagt sina röster.

Vinnaren belönas med presentkort på Blomsterlandet.
1:a  1000 :-
2-3:e  500 :-
4-6:e  300:-
7-10:e  100:-

090608-090817 Uppladdning av bild
090817-090824 Röstning pågår
090824 kl 14:00 Vinnarna presenteras

Landet

 
(Bilderna är tagna den 18 juli 2008)

Chihuahuor

 

 
(Bilderna är tagna den 19 september 2008)

Dessa söta blandraschihuahuor var till salu förra sommaren, ni missade verkligen något ni som inte köpte med er en hem! Bad for you.
Men men. Jag fotade dessa små liv, de satt verkligen nästan aldrig still, suddiga bilder hit och suddiga dit.
Men jag fick några som var lite ok.
Visst är dom söta?

Kaknästornet


(Bilden är tagen den 28/10-2008)

En kväll med Robin i kaknästornet. Mysigt.
Bilden i sig kanske är lite suddig och sådär men den är lite fin tycker jag alls.

Projekt - Vilken idiotisk grej

Östermalms-toa Östermalms-toa Östermalms-toa 
(Bilderna är tagna den 12/4-2008 på Östermalm)

När jag gick i 3:an så hade jag som projekt "Offentliga Toaletter". Meningen var att jag skulle använda mig av mina kunskaper som jag lärt mig av att gå fotografiskbild, A, B och C.

Men nu, ett år senare, förstår jag fortfarande inte min tanke med just denna plan till projektet jag gjorde. (Men det gick bra trots att jag inte förstod vad jag höll på med).

Tanken vart i alla fall att jag skulle fota tre bilder på tre olika stadsdelar av Stockholms innerstad. Det var äckligt. Jag som aldrig går in på offentliga toaletter (undantag med dom inne i Gallerian och vid Centralen där det står städare hela dagarna) och betala för lidandet också. Men det vart häftiga bilder. Så det kanske var värt det? Sen undersökte jag varför det var så otorlig stor skillnad på dessa toaletter. Ställde frågorna varför, hur osv.. Vad var det för människor som bodde i dessa områden.. Varför var det värre i den stadsdelen än dom andra.. Redovisningen gick väl sådär. Jag förstod ju som sagt inte om jag hade gjort rätt, om mitt syfte med projektet skulle godkännas som en bra projekt. Nervös var jag! Men det gick.

Södermalms-toa Södermalms-toa Södermalms-toa
(Bilderna är tagna den 16/4-2008 på Södermalm)

Blommor från äppelträdet

  

Vet inte riktigt vad jag ska göra idag, ideér någon?
Var ute på gräsmattan och fotade lite, blev mest blommor, kanske tråkigt men kan bli fint om man har tur, right?
Dessa tre bilder är på det blommande äppelträdet.
Det är väl bland det finaste med våren, när alla träd, buskar och blommor börjar blomma fram, eller vad tycker ni?

Bara för att hålla mig lite sysselsatt ett tag framöver så ska jag försöka ändra lite typsnitt och kanske snygga till min fotoblogg, som jag väldigt sällan upptaderar. Och för att jag sällan upptaderar den så tänkte jag kolla igenom min "bildmapp" och se om jag hittar några bilder från tidigare som inte har blivit upplagda här. Vi får se. :)

Självporträtt

  
(Bilderna är tagna den 8 april)

Lekte med kameran här om dagen, blev mest självporträtt, det kanske låter lite egoistisk men jag tycker om att självporträtt väldigt mycket och det kanske beror på att ingen annan människa vill stå framför kameran. Trist men sant. Jag skulle jättegärna vilja fota människor så om du är sugen på att testa stå framför kameran då en amatörfotograf ska försöka sig på att ta professionella bilder så varsågod, hör av dig!


Mail: vilopaus@hotmail.com

Hundar

Ester

Ester & Morgan

Morgan, Ester & Fresa
Idag så var kameran framme en del och fick ett stort tillfälle att fota alla hundar som låg och solade i min säng. Riktiga solbadare och ett riktigt skönt gäng.
Dom kallas för Familjen Terorist.

Bambu

Testade nya objektivet
Testade det nya objektivet jag fick chans att köpa av Peter. Riktigt snällt.
Ett EF 50mm f/1.8 II

Vårlängtan -08

Vår -08 Vår -08
(Bilderna är tagna våren 2008, detta är en fotouppgift från gymnasiet)

Idag känner jag en stor längtan till att börja se vårtecken. Jag börjar känna mig deprimerad för att solen skiner men att det är minus grader, det är ju trots allt fortfarande februari men va fan.. Ett litet vårtecken borde dyka upp nu, bara för att det inte ska kännas förjävligt att ta en längre promenad med hunden eller att gå och handla.
Låt dagen börja i vilket fall som helst, hej då.

En gång i tiden så var det höst i mitt rum!

Robin i höstvädret! Robin i höstvädret! Robin i höstvädret!

Snö!

Kanske den ända snö som vi fick se denna vinter?!
(En bild från slutet av november då all snö kom och gjorde staden vacker(?). Kaos blev det men fint var det. Saknar det lite nu då allting bara är ett trist, grått och blött höstväder. Kommer det komma lite ny snö till julafton tro?)

Första frosten!

Ett nerkylt strå! 
(Bilden är tagen den 19 november 2008)

Var ute och fotade idag. Det var väldigt länge sen jag höll i kameran för att verkligen fota. Så idag var det dags. Den första ordentliga frosten var idag och kylan börjar verkligen bita tag i kroppen. Kallt, kallt.

RSS 2.0