Kryssning

Tallin here we come!
Idag ska jag och Helena åka till Tallin. Glädjeskuttar*
Den riktiga och första utflykten jag gör den här sommaren så det här kommer bli underbart. Och borde bli det bland det bästa minnnet från den här sommaren också eftersom det inte riktigt hänt något annat den här sommaren, en riktigt rutten sommar.
Och förresten, stavas Tallin med ett eller två N? Tallin eller Tallinn?
Kategori:

Linköpings folk!

Kärleks tunneln

Jag vaknade av en ylande hund, vad är problemet att säga åt honom att han ska vara tyst? Tre slag i väggen för att visa att jag blev irriterad och försökte somna om, men idag gick det inte. Tittade på mobilen och hade fått åtta sms under natten, läste alla men orkade inte svara på något av dom. Och min kära Jimmy hade ringt mer än tolv gånger under natten och lämnar fem stycken röstmeddelanden, vilken terror! Men varje gång man har fått röstmeddelanden av honom så blir man glad, han låter lite roligt när han pratar in meddelenaden, fast på en mycket gulligt sätt. Så inge negativt alls. Iallafall så hade han ringt så många gånger för att höra om jag kunde träffa honom i sthlm idag, vilket jag inte kunde eftersom jag skulle iväg och måla massa. Men det blev inte av eftersom det började regna ganska mycket och troligen skulle komma regn till och från. Så tillslut så åkte jag in till stan för att träffa honom och hans två vänner som var med, Ante och Micke, right? Tog en sväng på Åhlens City och sen blev det bestämt att vi skulle åka till Gröna Lund. Det var länge sen jag var där sist, var där sist med klassen i 9:an som en liten avslutnings grej. Och för varje gång man är på Gröna Lund så blir det tråkigare och mindre. Eller så har det med att göra att man blir äldre och äldre. Men det var kul på ett sätt, umgås, träffa Jimmy och allt sånt. Jag åkte kärleks tunneln med Jimmy också, helt okej, fast måste vara den mest oromantiska kärleks tunneln som finns. Men det var ju kul. Och jag gjorde så att det kändes som att "båten" skulle slå runt, inte alls med meningen, men ett täcken på att man ska ha flytväst och sitta ner i en båt kanske. Och efter besöket på Gröna Lund så blev jag avsläppt på Centralen och skulle åka hem för att få någon mat i magen, hunger kan verkligen ta död på en ibland, men jag köpte en pollypåse och fyllde magsäcken med det på vägen hem. Kanske inte världens bästa mat när man inte ätit på ett ett tag men magen tackade och tog emot för det den fick. När jag kom hem så var det bara att samla ihop alla smutsiga kläder som låg utspridda precis över allt för att slänga in dom i tvättmaskinen, så att jag har rena kläder på mig och med mig till Tallin imorgon.Nu ska jag ringa telefonbaken och kolla om jag fått in mina pengar, fixa klart tvätten, ta en dusch och sen sova. Godnatt.

Kategori:

Det saknas något

You think she´s an open book
But you don´t know which page to turn to
Do you
Do you

Jag drömde konstigt inatt, jag drömde om en internet-vän som jag aldrig träffat i verkliga livet eller pratat med speciellt länge med på internet heller, han var inge snäll i drömmen dock men han fick mig trots allt att sattsa på det jag ville mest i mitt liv (i drömmen alltså), jag ville jobba på tv. Så jag blev tillslut en assistent och sprang runt med ett headset och var mycket stressad över allting jag skulle fixa. En pratshow skulle ha direkt sändning och det var den konstigaste pratshowen jag varit med om. Iallafall så slutade drömmen med att jag blev någon städare/assistent i hemmet åt en av dom jag jobbade med, tog hand om hans barn och allting.

Jag sov iallafall länge och oerhört bra inatt, det behövdes!
Sen gick jag upp och la mig ute på ballkongen där mamma satt och klurade med ett sudoko. Då kom jag med ett förslag om att ha en kräftskiva här hemma och sa att det skulle vara trevligt eftersom det var länge sen vi umgicks ordentligt med nära och kära. Hon svarade "det var en bra idé. bra". Så vi ska ha kräftskiva här hemma, härligt.

Sen gjorde jag mig i ordning lite och gick och mötte Helena utanför hennes jobb. Vi skulle gå till cafét och hämta lönen och det är det dummaste jag varit med om. Jag skulle inte få någon lön, utan skulle jobba mer innan jag fick den. Och det blev ungefär så att om jag valde att ta lönen så skulle jag inte få jobba där mer och om jag valde att ta lönen senare så fick jag jobba kvar. Vad är det för fel på tanten egentligen? Iallafall så får jag lönen och jag ska inte jobba där mer. Det var ju skrattretande. Hon kan köra upp en av sina bagetter i sin stjärt.

Min vän Peter från Örebro sa ju en del saker till mig för någon dag sen som jag tog åt mig alldeles för mycket av. Och idag när jag städade lite inne på rummet hittade jag armbandet han hade  bett om att jag skulle göra åt honom, tänka att jag säkert inte kommer träffa honom på ett bra tag så jag tänkte att jag kunde skicka iväg det på posten och skriva ett fint och lite roligt brev som jag tycker är så himla roligt att göra. Vem uppfann mailen egentligen? Jag satte mig med penna och papper, hade tänk att skriva massa om allting bra mellan oss men när jag tänkte efter så kändes det som att allting hade försvunnit, vad fanns kvar som var bra mellan oss egentligen? Bara massa bra minnen som man kan börja skratta åt när man tänker på men allting som är nu, finns det någon bra? Skulle vilja säga Ja men måste tyvärr säga Nej. Jag la i två armband i kuvertet (eftersom att ena råkade bli större än vad det skulle bli så fick göra ett litet mindre) och skrev en liten lapp där det stog "ta det som passar bäst", sen strängde jag igen och skrev adressen. Vilken tråkigt brev. Men jag hade inge mer att säga. Jag saknar honom som fan, men vill inte säga det så att han får veta det.
Borde jag ens skriva att brevet är från mig?

Oscar loggade in på msn när jag satt och fixade med brevet, honom hade jag väntat på. Jag behövde hjälp med mitt gitarrspelande som går si och sådär. Men nu har jag suttit ett bra tag och nötit och nötit för att lära mig Lars Winnerbäck - Elegi. Ganska svårt.  

Kategori: