Gud vad det regnar

Har sovit vääääldigt dåligt inatt. Varmt. Kallt. En mage som gör att jag inte kan ligga hur som helst. Ni kan inte ana hur mycket jag saknar att sova på mage. Så det har inte blivit mycket sova för mig inatt. Och nu vid 13 tiden så skulle jag springa ut med Morgan eftersom det hade slutat regna, duggade bara lite grann.. När vi precis kommit ut så började det regna som attan igen. Typiskt. Morgan ville bara vända och gå in igen. Där stod jag med stövlar och luva på huvudet och försökte locka med mig min hund. Vilket var omöjligt.

Nu är det Vänner på tv så bye.
Kategori:

Vecka 36

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken
Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.
Idag är det dags för besök hos barnmorskan, kl 15:00. Så vi får se vad hon säger idag. :) Det är iallafall full fart i magen, sparkar och buffar. Sist vi var hos barnmorskan så hade lillskiten inte lagt sig till rätta, vi får se om den har fixerat sig i bäckenöppningen nu. Troligtvis inte. Får känslan av att den kommer göra det väldigt sent men sånt kan man väl inte veta. Vi fick veta att våran barnvagn redan kommit till lagret på Babyland så vi blev så nyfikna att vi ska hämta den redan idag trots att det är en månad kvar till beräknad förlossning. Men är man nyfiken av sig så är man. Och appropå nyfikna.. Så är vi båda två galet nyfikna på om det är en flicka eller pojke nu! Förut tänkte man inte så mycket på det men nu när det börjar närma sig så vill man bara veta vad vår skit är för någon. ♥
Kategori:

Trött på försäkringskassan

Var ca 2 månader jag skickade in mina papper till försäkringskassan om föräldrapenning. När man pratar med dom så säger dom att det tar 30 dagar innan dom hör av sig och om det skulle ta längre tid så hör dom av sig och meddelar det. Sure. Det har ju fan gått 2 månader nu. Går inte att få tag på dom på något vis för att ens höra om dom fått mina papper eller om dom slarvat bort dom. Robin har testat ringt massa gånger och jag har försökt att gå in på deras chatt som dom har på hemsidan, alla är bara upptagna förtillfället. Kan det vara pga semestertider? Säkert. Men tycker inte man ska säga saker man inte kan hålla då. Börjar få panik för att jag inte fått något svar angående föräldrapenningen då det bara är 4 veckor kvar nu.
Kategori: